We refurbishen ons aanbod. SellYourApple was goed, SimplyUsed is beter. Ontdek het verschil

×

SimplyUsed - Verkoop snel en gemakkelijk jouw Apple toestel!

iPhone 12 kopen of wachten op de 13?

Het iPhone 13-assortiment nadert snel, de exacte releasedatum is (nog) niet bevestigd, maar doorgaans wordt elk jaar rond september de nieuwe iPhone aangekondigd. 

Dus als je op zoek bent naar een nieuwe iPhone, vraag je je misschien af of het wachten waard is, of dat je nu gewoon een iPhone 12 moet kopen.

 

Upgrade waardig?

Hoewel niets nog zeker is, wijzen lekken op een vergelijkbaar ontwerp en scherm (zij het met een verversingssnelheid van 120 Hz op de iPhone 13 Pro en Pro Max en een iets kleinere inkeping), plus een snellere chip en iets grotere batterij en kleine verbeteringen aan de camera, waaronder een nieuwe diagonale lensopstelling voor de niet-Pro-modellen.

Het iPhone 12-assortiment heeft waarschijnlijk nog vele jaren software-updates over, dus je zult niet achterblijven op dat front. In tegenstelling tot Android, waar je meestal maar 2 a 3 jaar updates krijgt. houdt Apple zijn telefoons lang up-to-date. wanneer iOS 15 later dit beschikbaar is, zal het alsook op het bijna 6 jaar oude model ‘iPhone 6s’ geïnstalleerd kunnen worden.

iPhone 12 kopen of wachten op de 13?

Prijzen zullen dalen

Zelfs al heb je geen interesse in de iPhone 13, is het nog steeds de moeite waard om te wachten tot de nieuwe wordt gelanceerd, omdat de prijzen van het iPhone 12-assortiment (en ouder) zeker zullen dalen wanneer dat gebeurt. Sommige oudere iPhone modellen zullen mogelijks niet meer verder geproduceerd worden, maar winkels hebben meestal nog een flinke voorrad van liggen die ze met korting verkopen. Deze lijkt ook een interessante optie. 

 

Geduld wordt beloond

Of je nu de iPhone 13 wilt, of een iPhone 12. Door te wachten kan je ook een beter geïnformeerde beslissing nemen, omdat je dan precies weet wat de iPhone 13 te bieden heeft en hoeveel goedkoper de iPhone 12 zou zijn. Maar als je niet kunt wachten kan je geen miskoop doen met de iPhone 12-reeks. Het zijn allemaal zeer goede iPhone toestellen.