We refurbishen ons aanbod. SellYourApple was goed, SimplyUsed is beter. Ontdek het verschil

×

SimplyUsed - Verkoop snel en gemakkelijk jouw Apple toestel!

De beste laptop voor studenten!?

 

 

Het schooljaar gaat weer van start. Voor heel wat middelbare scholieren en eerstejaarsstudenten aan de hogeschool of universiteit is het tijd voor een nieuwe laptop.

Maar wat is de beste laptop voor school en studie?​

Voor ons is dat kort gezegd de MacBook Air met M1!


Deze hebben we bij de release in december 2020 uitgebreid kunnen testen en een korte introductievideo van gemaakt.

Deze MacBook Air (M1) kost nieuw rond de 1000 euro, en voor die prijs is dat verreweg de beste laptop voor zowat alle studies!

De M1 processor van Apple is dan ook extreem snel en zuinig, en wordt overal geprezen. Alle programma’s werken zuinig en snel, de Macbook wordt niet warm en produceert geen ventilator geluid. De Air is verder superlicht en dun, dus makkelijk om overal mee te nemen. De batterij is absurd goed, indien je je lader bent vergeten zal je nog een tijdje voort kunnen met gebruik.
Het toetsenbord bevat ook de handige en veilige Touch ID zodat je snel en makkelijk kunt inloggen. 

De concurrentie blijft ver achter. En het biedt een zeer sterke prijs-kwaliteit verhouding en is duurzaam, zo'n MacBook Air gaat ook wel gemiddeld zeven jaar mee. Bij de Apple Store krijg je altijd extra studentenkorting, op vertoon van je studentenkaart. 

Er zit minstens 256Gb SSD in en 8GB RAM, dat is voldoende. Alhoewel de 16GB RAM variant te overwegen valt, eventueel met 500GB SSD omdat je die later niet meer kunt upgraden omdat het vastzit op het moederbord.
het OS en de programma's zullen wellicht in de toekomst veeleisender worden en meer data en RAM kunnen gebruiken, zo kan je nog even verder met je toestel.

De MacBook Air (M1) heeft een uitstekend 13 inch Retina scherm.
Het scherm kan voor creatievelingen die foto’s en video’s willen bewerken wat te min zijn. Men zou als oplossing gebruik kunnen maken van een externe monitor. Of men kan toch overwegen voor de “Apple MacBook Pro 16”. met de 16 inch-versie (40,64 cm) van de MacBook Pro: die geeft een breder canvas om je foto’s, video’s of andere visuele media op te bewerken. Alleen betaal je daar natuurlijk een flinke meerprijs voor. De huidige Pro is vrijwel hetzelfde als de Air, maar dan duurder. Die Pro heeft een groter scherm en een Touch Bar (voor veel mensen niet nodig) en er kan 32Gb Ram in (ook voor velen niet nodig). De aansluitingen hadden nog wel iets beter gekund, want er zit alleen maar twee keer USB-C op.
Specificaties: 16" / 3072x1920 / 16 GB / 512GB / Intel Core i7 Prijs: vanaf 2.339 euro

Men zou voor deze zwaardere toepassingen ook kunnen overwegen om de aankoop nog even uit te stellen en te wachten op de nieuwe MacBook Pro met de nieuwe M1X chip, en met groter 14 inch en 16 inch scherm dat later dit jaar verkrijgbaar zal zijn.

 

Waarom geen iPad? Op een iPad kan de noodzakelijke software niet. Je hebt vrijwel altijd software nodig, zoals Adobe CC of andere gespecialiseerde software.
Een goed toetsenbord en trackpad heb je ook altijd nodig, en dat is op een MacBook ook beter en goedkoper dan op een iPad (die met-alles-erop-en-eraan al richting de tweeduizend euro gaat).  

Waarom kiezen voor een Mac? Met een Mac kan je efficiënter en sneller aan het werk, je hebt minder gedoe met virussen, de veiligheid is beter en de integratie met andere toestellen is perfect. Het operating-system (OS) is ook zeer gebruiksvriendelijk, en perfect afgesteld op de hardware. En er zijn desnoods ook altijd manieren om Windows te emuleren of windows-programma’s te draaien op een Mac.