SellYourApple - Verkoop snel en gemakkelijk jouw Apple toestel!

iPhone verkopen of inruilen: krijg de beste prijs voor je oude toestel

iPhone verkopen: speel in op prijsontwikkelingen

De prijzen van tweedehands iPhones blijven redelijk stabiel totdat er een nieuw model wordt aangekondigd. Dit heeft te maken met een aantal factoren, waar je als aanbieder slim op kunt inspelen.

Niet iedereen heeft behoefte aan de nieuwste iPhone en er zijn mensen die zich niet zo druk maken over de aankondiging. Voor deze groep kopers is het niet zo belangrijk dat er een nieuw model aankomt; zij kopen wanneer ze behoefte hebben aan een nieuw toestel.
Zodra de nieuwe iPhones zijn aangekondigd, wordt de markt overspoeld door tweedehands iPhones van de vorige generatie. Je krijgt dan te maken met een grote groep concurrenten die ook hun iPhone voor de beste prijs kwijt willen. Zorg dus dat je er vroeg bij bent.
Na de aankondiging van een nieuwe iPhone is het voorgaande model opeens minder geliefd. Vaak verlaagt Apple ook de prijs van deze eerdere modellen, waardoor je toestel minder oplevert. Timing is alles!

Dit alles zorgt ervoor dat de prijs van tweedehands iPhone vrij stabiel blijft, tot het moment dat Apple een nieuw model aankondigt. De beste periode om je iPhone te verkopen is dan ook vlak voor de media-evenementen in september/oktober (iPhones) of oktober/maart (iPads).

 

Waarom zou je je iPhone verkopen?

Je kunt je oude iPhone weggeven aan familie of doneren aan een goed doel. Maar als je van plan bent om weer een nieuwe iPhone te kopen, dan kan het slim zijn om je oude toestel te verkopen voor wat extra cash. Misschien hoef je dan nog maar 200 euro bij te betalen voor je volgende iPhone. Daardoor komt dat nieuwe toestel opeens een stuk sneller binnen handbereik!

Wat levert je oude iPhone op?

Gelukkig is de iPhone een erg waardevaste telefoon. Maar omdat er veel modellen van de iPhone in omloop zijn, kunnen de prijzen erg uiteenlopen. Hoeveel je nog kunt vragen voor je oude iPhone hangt van een aantal factoren af:

  • Welke generatie: Een iPhone 8 of iPhone XS Max maakt nogal wat verschil. Nieuwere generaties met grotere schermen en meer opslag zijn uiteraard meer geld waard.
  • Opslagcapaciteit: Heeft je toestel 64GB, 128GB, 256GB of zelfs 512GB? Hoe meer opslag, hoe meer geld je kunt vragen. Al is het niet zo dat je voor een dubbele hoeveelheid opslag 100 euro extra kunt rekenen (zoals Apple wel doet bij nieuwe modellen).
  • Beschadigingen: Een kapot scherm levert een flink lagere prijs op. Het kan daarom het overwegen waard zijn om je iPhone eerst te laten repareren. Krassen op de behuizing zorgen ook voor een lagere prijs. Tip: investeer in een goede beschermhoes.
  • Batterijconditie: Als de batterijconditie van de iPhone nog goed is, krijg je meer geld voor je toestel. Je kan eventueel eerst de batterij van de iPhone vervangen.

Houd er rekening mee dat toestellen die niet meer officieel door Apple worden ondersteund, niet meer zoveel waard zijn. Zo kan de iPhone 6 geen updates meer krijgen naar iOS 13 en later, waardoor mensen liever een nieuwer model hebben. Maar laat je daar niet door ontmoedigen. Het toestel werkt nog steeds met populaire apps en er zijn nog genoeg geïnteresseerde kopers te vinden die helemaal niet het nieuwste van het nieuwste nodig hebben. Je moet er alleen rekening mee houden dat de prijs die je krijgt niet meer zo hoog is. Hierbij SellYourApple kan je snel en gemakkelijk je iPhone verkopen. Verkoop hem nu

 

iPhone verkopen, is dat wel slim?

In de weken voordat er een nieuwe iPhone op de markt komt kun je het beste je huidige toestel al verkopen. Dat brengt wel onzekerheden met zich mee. Je weet niet altijd hoe snel het nieuwe model verkrijgbaar is en vaak is ook nog niet definitief welke functies erin zullen zitten. Vaak kun je aan de hand van gelekte foto’s en andere informatie wel een goede inschatting maken of het nieuwe toestel bij je past. Ook zul je er rekening mee moeten houden dat je misschien een paar weken zonder iPhone zit. Je kunt dit opvangen door tijdelijk een oud exemplaar te gebruiken.

Omdat Apple vaak een consequent prijsbeleid hanteert is het vooraf al goed mogelijk om in te schatten hoeveel de nieuwe iPhone je gaat kosten. Nieuwe iPhones kosten meestal rond de €900-€1.100 en voor de grotere modellen ben je rond de €1200 kwijt. De kans is groot dat de prijzen van de nieuwe modellen rond hetzelfde niveau liggen.

 

iPhone inruilen en recycling

Je geeft aan wat voor toestel je hebt (merk, type, opslagcapaciteit) en in welke conditie deze verkeert. Hoe completer, hoe meer geld je ervoor terugkrijgt. Een kapot scherm zorgt ervoor dat je minder krijgt. De toestellen worden gecontroleerd, schoongemaakt en zo nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Het refurbished toestel wordt vervolgens weer te koop aangeboden, zodat iemand anders er plezier van kan hebben.

Is je toestel helemaal kapot, dan kun je je iPhone recyclen, zodat hij op een verantwoordelijke manier wordt verwerkt. Dit kan via SellYourApple, je krijgt hier helaas niets voor terug maar je draagt wel een steentje bij aan het mileu.