We refurbishen ons aanbod. SellYourApple was goed, SimplyUsed is beter. Ontdek het verschil

×

SimplyUsed - Verkoop snel en gemakkelijk jouw Apple toestel!

Apple stopt updates voor iPhone 6S/SE

Apple stopt de ondersteuning in 2022 voor enkele oudere iPhone-modellen vanaf iOS 16

Volgens een franse iPhone website zet Apple de ondersteuning voor enkele oudere iPhone-modellen stop vanaf iOS 16

Ieder jaar introduceert Apple nieuwe toestellen en software. En zo goed als ieder jaar vallen er toestellen uit de boot die niet meer kunnen upgraden. Dit zorgt voor enige nadelen waaronder dat Apple stopt met belangrijke beveiligingsupdates, en dat bepaalde apps niet meer geïnstalleerd zal kunnen worden.

Het toestel moet minimum een A10-chip bevatten, dit om voldoende te kunnen presteren voor streaming, gaming, het OS interface in het algemeen en de communicatie met accessoires waaronder de Apple Watch. En ook de geruchten worden steeds groter dat Apple zich groot zal inzetten op Augmented / Virtual reality met nieuwe iPhone features hieromtrent en waarschijnlijk de presentatie van zijn eerste mixed reality-headset.
Dat betekent dat alle iPhones vanaf de iPhone 7 wél iOS 16 zullen krijgen. 


Apple staat gekend voor langere ondersteuning van oudere toestellen, zelf iPhones die uitkwamen rond het jaar 2015 kregen dit jaar nog de grote software-update naar iOS 15. Maar het einde is dit jaar bereikt.
Wij hebben op basis van deze geruchten een lijst opgemaakt met iPhones die wel of geen update zullen krijgen voor iOS 16 (september 2022)


Heb je nog een iPhone 6S (Plus) of SE (2016)? Dan kan je deze nu nog verkopen op SimplyUsed. Wacht niet te lang! Omdat wij dit toestel binnenkort niet meer zullen aannemen.
 

Welke iPads krijgen iPadOS 16?

Ook voor iPads geldt dat de meeste modellen wel nog gewoon de update naar iPadOS 16 zullen krijgen, maar de ondersteuning van enkele modellen die in 2015 en 2016 gelanceerd werden zullen stopgezet worden. Het gaat hier dan meer bepaald om de volgende iPads:

iPad 5 (ontvang nu tot €150)
iPad Pro 2015 (ipad pro 12,9 inch 1ste gen) (ontvang tot €335)
iPad Mini 4 (ontvang tot €135)
iPad Air 2 (ontvang tot €115)